Wielerjaarboek | Zorgeloos op pad met een fietsverzekering
15687
post-template-default,single,single-post,postid-15687,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Zorgeloos op pad met een fietsverzekering

Fiets reparatie

Zorgeloos op pad met een fietsverzekering

Door een fietsverzekering af te sluiten worden de kosten van eventuele schade en fietsdiefstal gedekt. Er zijn veel verzekeringsmaatschappijen die een fietsverzekering aanbieden. Het kan daarom lastig zijn om de juiste keuze te maken. De fietsverzekeringsmaatschappijen hanteren niet allemaal dezelfde dekkingen en de premie verschilt per verzekeraar. Met behulp van overzichtelijke vergelijkingstabellen kun je een fietsverzekering vergelijken. Op deze manier kun je de beste fietsverzekering kiezen voor jouw stadsfiets, e-bike, racefiets, mountainbike, bakfiets of ligfiets.

Stadsfietsverzekering vergelijken

De stadsfiets wordt dagelijks door veel Nederlanders gebruikt. Al voor een paar euro’s per maand kun je een stadsfietsverzekering afsluiten. Kijk welke verzekeringsmaatschappij de beste dekking voor jouw stadsfiets aanbiedt door een stadsfietsverzekering te vergelijken.

E-bike verzekering vergelijken

Met een e-bike kun je zonder veel moeite hoge snelheden behalen. De e-bike is een relatief dure fiets en daarom erg diefstalgevoelig. De premie van een e-bike verzekering is van de aanschafwaarde afhankelijk. Daarom is het ook mogelijk een tweedehands e-bike te verzekeren. Om een keuze tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen te maken kun je een e-bike verzekering vergelijken.

Speed-pedelec verzekering vergelijken

Een speed-pedelec is een snelle elektrische fiets. Met deze fiets kan een snelheid van 45 km/h behaald worden. Om met een speed-pedelec de weg op te mogen gelden speciale regels. Zo is het verplicht een speed pedelec verzekering af te sluiten. In de tabel kun je een speed-pedelec verzekering vergelijken om de verzekeringsmaatschappij te kiezen die de gewenste dekking aanbiedt.

Schade dekking fietsverzekering

De reparatiekosten van fietsen met een hoge aanschafwaarde kunnen flink oplopen. Het kan je daarom veel geld besparen wanneer je een fietsverzekering afsluit die deze kosten dekt. Bij een mountainbike of racefiets is de kans op schade groot. Met de fiets wordt hard gereden en het kan zomaar gebeuren dat er een onderdeel van de fiets kapot gaat.

Diefstaldekking fietsverzekering

Fietsdiefstal is ondanks goede sloten en voorzorgsmaatregelen nooit helemaal te voorkomen. Fietsen met een hoge aanschafwaarde zijn erg diefstalgevoelig. Maar ook de goedkopere fietsen worden regelmatig gestolen. Wanneer het risico op diefstal van je fiets groot is kun je een fietsverzekering afsluiten. Mocht je fiets gestolen worden, dan dekt de verzekering de kosten. In de vergelijkingstabellen kun je een keuze maken tussen een basis fietsverzekering of compleet fietsverzekering. Bij de compleet fietsverzekering is diefstaldekking inbegrepen.

De website fietsverzekeringvergelijker.nl heeft voor iedere soort fiets overzichtelijke vergelijkingstabellen. Zo vind jij gemakkelijk en snel de fietsverzekering die het beste bij jouw persoonlijke wensen aansluit.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.