Wielerjaarboek | Stadsfiets
15557
post-template-default,single,single-post,postid-15557,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Stadsfiets

Stadsfiets

Een stadsfiets of citybike is een comfortabele fiets die vooral geschikt is voor dagelijks gebruik, zoals naar school, het werk en naar winkels.

De banden van een stadsfiets zijn minder geprofileerd en over het algemeen smaller dan die van mountainbikes maar breder dan die van racefietsen. Ze zijn daarom ook niet geschikt om mee deel te nemen aan een wedstrijd of, bij de traditionele banden, om door bossen en velden te rijden.Voor meer informatie: tips over fiets-kopen.

Modellen

Omafiets

Het bekendste en populairste model van de stadsfiets is de omafiets.

Moederfiets

Wil je met je kind op pad en ben je op zoek naar informatie omtrent de moederfiets? Bekijk dan de website van Meemoeder.com. Daar vind je het artikel: Wat heb je nodig voor een fietsvakantie met peuter?

OV-fiets

De OV-fiets is een huurfiets die je op veel stations kan huren om naar jouw bestemming te fietsen en weer terug naar het station. Het zadel is gemakkelijk in hoogte verstelbaar en het V-vormige frame is het zowel door dames als door heren te gebruiken. Zo kan iedereen ermee rijden.

Personal Bike

De Personal Bike is een stadsfiets met een uniek nummer dat onderdeel is van het frame. Hierdoor is het niet makkelijk te verwijderen en zo is de Personal Bike minder interessant voor de fietsendieven. Een andere soort stadsfiets is de transportfiets: naast een bagagedrager boven het achterwiel, is boven het voorwiel ook een bagagedrager gemonteerd, zodat meer bagage meegenomen kan worden. Vaak zijn dit boodschappen. Op de voorbagagedrager zijn vaak permanent manden of plastic kratten gemonteerd. soms wordt de stadsfiets verfraaid met plastic bloemen door de eigenaresse. Of geverfd in meerdere kleuren, vaak met een uniek ontwerp.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.