Wielerjaarboek | Veel keus in fietsvakantie in Nederland
15681
post-template-default,single,single-post,postid-15681,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Veel keus in fietsvakantie in Nederland

fietsvakantie-in-nederland

Veel keus in fietsvakantie in Nederland

Nederland is een fietsland bij uitstek en er zijn dan ook genoeg keuzes in fietsvakantie in Nederland. Het aanbod is divers en talrijk, dus voor elke soort vakantie is er volop te kiezen. Of je nu luxe op reis wilt met de fiets of liever kiest voor een goedkope fietsvakantie in Nederland; alles is in principe mogelijk.

Ook kun je ervoor kiezen om je bagage met de auto via een speciale bagagedienst alvast naar je volgende locatie over te laten brengen, zodat je daar niet op hoeft te letten of mee hoeft te slepen. Hieronder vind je een aantal leuke tips en trips voor langere en korte tochten met de fiets door Nederland.

Op fietsvakantie in Nederland langs de Friese elf steden

Een leuke fietsroute door Nederland is de route van en naar de Friese elf steden. De elf steden zijn natuurlijk het bekendst van de Elfstedentocht. Dé schaatstocht waarover heel Nederland het lijkt te hebben bij de eerste aanhoudende vorst. Maar bij zomerse temperaturen zijn de Friese elf steden net zo mooi.

Friesland is sowieso een aanrader om per fiets te verkennen. Er zijn verschillende speciale reizen waarbinnen de route lang de elf steden (of een aantal daarvan) centraal staan.

Zo kun je op verschillende sites diverse arrangementen boeken, die ook allemaal variëren in prijs. Denk dan bijvoorbeeld aan een van de elfsteden arrangementen te boeken op Frieslandtravel.com.

Je kunt kiezen voor pakketten waarbij er wel bagagevervoer is inbegrepen en voor een goedkope fietsvakantie waarbij je je bagage zelf vervoert. Ook zijn er verschillende soorten overnachtingen binnen de verschillende pakketten: van luxe tot eenvoudig. Wil je drie dagen op fietsvakantie in Nederland of vijf? Dat kan allemaal ook met een elfstedenarrangement.

Pak een natuurroute mee tijdens je trip

Als je op fietsvakantie in Nederland gaat, is het natuurlijk ontzettend leuk om een van de vele natuurroutes mee te pakken die ons fietslandje rijk is. Zo kun je bijvoorbeeld een trip maken langs de Omloop Walcheren als je door Zeeland fietst. De route is zo’n 60 kilometer lang en je maakt een uitstapje over de grens naar België.

Of je kiest voor een, al dan niet goedkope, fietsvakantie in Nederland en doet daarbij een ronde langs en door de Koninklijke bossen en heide van de Veluwe. Deze route langs onder andere Het Loo is 36 kilometer. Voor een pauze of een wat langere stop doe je Kasteel Cannenburgh aan. De route door de Veluwe is een leuke trip door natuur en langs verschillende hoogtepunten.

Van Amsterdam helemaal tot aan de grens via de LF2 Stedenroute

Wil je een meer stedelijke route? Dan heb je een geweldige trip als je tijdens je fietsvakantie in Nederland de LF2 Stedenroute neemt. Deze fietstocht van rond de 200 kilometer brengt je van de hoofdstad Amsterdam helemaal tot aan de grens met België en je komt langs verschillende grote steden zoals Den Haag en Rotterdam waar je een dagje of langer kunt stoppen en verblijven. Op de route zijn verschillende mogelijkheden tot overnachten, waarbij je kunt kiezen uit een Bed & Breakfast, bijvoorbeeld in Alblasserdam.

Of je wilt een goedkopere fietsvakantie in Nederland boeken, dan kun je ook kiezen voor een overnachting op een van de campings op de route.

De routes langs de LF, oftewel de routes langs de voormalige Zuiderzee of langs de Rijn (de Rijnroute) kun je in meerdere tijdsbestekken fietsen (bijvoorbeeld in zes of in zeven dagen). Je kunt zelf de route fietsen en je eigen overnachtingen regelen, maar je kunt de routes ook met een georganiseerde fietsvakantie in Nederland fietsen. Er zijn verschillende reisorganisaties die pakketten aanbieden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.