Wielerjaarboek | Multifunctionele sporthorloges
15741
post-template-default,single,single-post,postid-15741,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Multifunctionele sporthorloges

sporthorloge

Multifunctionele sporthorloges

Wielrennen met de beste sporthorloges

Fanatieke sporters zijn het liefste de hele dag bezig met hun volgende workout of wedstrijd. Echter hebben wielrenners het hier iets moeilijker mee. Tot een paar jaar geleden waren er niet echt horloges die gecombineerd konden worden met hun sport. Gelukkig gaat de technologie vooruit en zijn er tegenwoordig een heleboel horloges te koop die met allerlei sporten gecombineerd kunnen worden. In deze blog lees je waarom deze horloges zo handig zijn, voor wie ze bestemd zijn en welke soorten, hoe je het beste sporthorloge vindt en lees je over merken in die aanmerking komen.

Handig accessoire voor triatleten en in de multisport

Een triatlon lopen is een zware opgave waarvan je graag bij wilt houden hoe je ervoor staat. Een sporthorloge biedt hierbij een goede uitkomst. Deze meet namelijk niet alleen de tijd maar geeft ook je hartslag aan, laat calorieverbruik zien en geeft goed weer hoe lang jij al bezig bent. Hierdoor kun jij je krachten op een gedoseerde manier verdelen in wedstrijden en is binnen een oogopslag duidelijk hoe je wedstrijd verloopt en wordt tijdsverloop zichtbaar.

Een Garmin horloge heeft al jaren bewezen hier sterk in te zijn. Veel triatleten gebruiken het horloge tijdens één van hun vele wedstrijden. Dit horloge bevat namelijk een fiets modus waardoor ritten gesynchroniseerd kunnen worden. Daarnaast hoort een batterij van zo’n horloge lang mee te gaan. Dit horloge heeft een langdurig batterij gebruik zelfs wanneer het in GPS modus staat. Niets is namelijk zo vervelend als erachter komen tijdens je finish dat je horloge gestopt is met traceren.

Ga voor de fijnste gps horloge

Lange fietstochten kunnen gemakkelijk bijgehouden worden. Waar je eerst een applicatie op je telefoon nodig had, is het tegenwoordig ook mogelijk om een gps horloge aan te schaffen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je een aantal sensoren op je fiets hebt zitten, zodat de horloge precies weet hoe lang je onderweg bent, waar je fietst en welke snelheden je behaalt. Hierdoor wordt een route op de seconde nauwkeurig bijgehouden. Een Garmin horloge kan hierbij een goede uitkomst bieden. Deze meet namelijk ook je hartslag en door de sensoren kun je vanuit meerdere punten nauwkeurig je rit meten.

Houdt er wel rekening mee dat deze horloges niet de goedkoopste optie zijn maar er wel voor zorgen dat serieuze wielrenners voorzien worden van de data die nodig is om vooruitgangen te kunnen boeken. Hierdoor wordt trainen een stuk gemakkelijker en kan er sneller naar een doel gewerkt worden.

Een grote keuze aan horloges

Tegenwoordig zijn er veel horloges die gebruikt kunnen worden tijdens het sporten. Maar wat is nu het beste sporthorloge? Daar zijn de meningen over verdeelt. Echter zien we wel dat er een aantal populaire merken zijn die veel gebruikt worden tijdens het wielrennen of het lopen van een marathon of triatlon. Populaire merken die gebruikt worden voor het sporten zijn merken als Apple, Garmin, Polar, FitBit en Suunto Spartan. Om een goede en doordachte keuze te kunnen maken, raden wij je aan om eens een aantal reviews van horloges te lezen. Op deze manier kun je functies, prijzen en kwaliteit vergelijken. Hierdoor zul je een sporthorloge kunnen vinden die aansluit op je behoeftes en binnen een prijsklasse blijft.

Fan van de wielersport? Lees het blog van Wielermagazine en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en gadgets binnen de wielersport.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.